Sabtu, 20 November 2010

Sekitar Ijtima' Idul Adha 1431 Alumni Badik Ma'ahad Sas 2000-2010

Foto-foto sekitar majlis Ijtima' Idul Adha 1431 H Alumni Badan Dakwah, Ibadah & Kepimpinan (Badik) Ma'ahad As-Sultan Ahmad Shah Ad-Dini, Bandar Jengka (2000-2010) yang dilaksanakan pada 18 Nov 2010 (Khamis) bertempat di Tahfiz Ar-Rahimiyah, Rantau Perintis, Bandar Jengka jam 09.30 pagi - 01.00 tengah hari. Bacaan ayat suci Al-Qur'an oleh Akhi Anwar (mantan tim.Pres.Badik 2009)
Ucapan Pengarah Ijtima' Idul Adha, Akhi Malek Hassan (mantan Pres.Badik 2003). Graduan UPSI.
Lebih 40 sahabat-sahabat seperjuangan dari pelbagai tahun dan pelbagai bidang pengajian serta kerjaya sekarang, hadir memeriahkan ijtima' idul adha. Ya Allah, peliharalah ikatan antara kami!
Ya Allah, Engkau istiqamahkan kami diatas jalan Mu ini sehinggalah kami bertemu denganMu!
Sesi ta'aruf kesemua ahli alumni yang hadir dimulai oleh Ust Anuar bin Hj Daud, ahli Badik tahun 2002 yang merupakan graduan dari Universiti Al-Azhar, Mesir cawangan Shoubra di bidang tahfiz Al-Qur'an. Kini sudah bergelar suami kepada salah seorang ahli alumni iaitu Ustazah Faezah Hj Nazri yang juga penuntut Al-Azhar.
Akhi Hazrul Mohamed Nahar, ahli Badik tahun 2004. Graduan UKM.
Akhi Aizat, mantan Pres.Badik tahun 2006 yang kini berkhidmat sebagai salah seorang pegawai di Jabatan Agama Islam Pahang dibahagian "halal".
Akhi Zahid, mantan Pres.Badik tahun 2007 yang kini menuntut di Darul Qur'an, Selangor.
Akhi Khairul Nazir, mantan tim.Pres Badik 2007 yang kini menuntut di UKM.
Akhi Hanifuddin, mantan Pres.Badik tahun 2009 yang baru menyelesaikan peperiksaan STAM.
Akhi Syifa, mantan tim.Pres Badik 2010 yang akan menghadapi peperiksaan SPM beberapa hari sahaja lagi.Mudah-mudahan kalian dipermudahkan Allah.
Salah seorang ahli alumni muslimat sedang berta'aruf disisi Ukhti Zuraini (mahasiswa UM), tim.amirah Alumni Badik Ma'ahad Sas bagi sesi 2011.
Ustazah Hairul Azimah, salah seorang guru penasihat Badik yang merupakan mantan tim.Presiden 2 Badik tahun 2003.
Pengerusi majlis sedang menyebut beberapa nombor cabutan bertuah bersama Pengarah Ijtima' (tengah) dan Akhi Zaid Sabran (Amir alumni Badik bagi sesi 2011).
Nikmatnya makan bersama sahabat-sahabat seperjuangan
Suasana ceria bertemu para sahabat mengingat memori silam sewaktu bersama
Peliharalah ukhwah antara kami Ya Allah
Ust Khairi (baju kuning>penceramah undangan: Pengerusi Jabatan Pembangunan Mahasiswa DPP Kuala Krau,Pahang), dikanannya, Ust Zarimi Abu Zih (guru penasihat Badik yang juga graduan Universiti Al-Azhar cawangan Shoubra), Akhi Malek, Ust Anuar dan saya.
JAZAKUMULLAH ATAS KOMITMEN SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN.

7 ulasan:

mohad berkata...

salam ziarah

Unknown berkata...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Sedot Wc Surabaya berkata...

Salam pemuda..

شركة المثالية berkata...


شركة تنظيف منازل بالخبر

شركة تنظيف منازل بالخبر شركة المثالية هي افضل شركة تنظيف بالخبر يمكنكم التواصل معها للحصول علي افضل خدمات تنظيف المنازل والشقق والفلل والبيوت والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجودة عالية ومواصفات قياسية حيث تعد شركة تنظيف منازل بالخبر اولي الشركات التي التي تخصصت في مجالل التنظيف بالخبر ولديها خبرة كبيرة وعمالة ماهرة وادوات تنظيف حديثة وطاقم عمالة مدرب علي اعلي مستوى فلا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالخبر وسوف تحصلون علي افضل الخدمات المنزلية من نظافة ومكافحة حشرات بارخص الاسعار

Unknown berkata...


تقدم شركة العربي شركة للخدمات المنزلية بحائل خدماتها في مجال تنظيف وتعقيم وعزل الخزانات

شركة تنظيف خزانات بحائل


انجين محمد berkata...

فني تركيب اثاث ايكيا بالرياض
فني تركيب اثاث ايكيا بالرياض يعتبر من أشهر الفنيين على مستوى المملكة العربية السعودية بشكل عام ليس على مستوى مدينة الرياض فقط، حيث يتميز فني تركيب اثاث ايكيا بالرياض بخبرته الواسعة في ذلك المجال، حيث لديه الخبرة على مستوى سنوات عديدة، يقوم من خلالها بتقديم عمله بكفاءة عالية.
يمتلك فني تركيب اثاث ايكيا بالرياض أفضل المعدات والأدوات للقيام بإنجاز عمله بشكل سريع ومتقن، ومن ثم يعمل على إحضار قطع الأثاث والعمل على تركيبها بدقة، حتى لا يحدث أي من الأخطاء والتي تكلفنا الكثير من الوقت،ومن ثم القيام بتركيبها في مكانها المناسب وتثبيتها بالأدوات التي يوفرها فني تركيب اثاث ايكيا لضمان قوة ومتانة التركيب.

mai berkata...

تعد شركة سما الصقر
أفضل شركة كشف تسربات المياه في مصر حيث تقوم بعمل العزل  طريق تركيب
حاجز أو غشاء له خاصية منع تسرب الماء أو الرطوبة من و إلى عناصر البناء
كشف تسربات المياة بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة كشف تسربات
ارخص شركة كشف تسربات المياه
كشف تسربات المياه بدون تكسير
شركة كشف تسربات مياه بالرياض
كشف تسربات بالرياض
كشف تسربات المياة
شركة فحص تسربات المياة بالرياض
كشف تسربات مياه